Tutustu Lammastarhan toimintaan

Päiväkodissamme on paikka kaikille – tutustu Villavien, Päkäpäiden ja Karitsojen ryhmiin, päiväkotimme arvoihin ja varhaiskasvatussuunnitelmiin.

Lue lisää

 

Lammastarhan tarina

 

Olen halunnut ammentaa Lammastarhaan omasta lapsuudestani Jyväskylän Nisulan lapsijoukossa. Meitä lapsia oli kuin Melukylässä – ja kyllä meillä oli hauskaa!
Äidin lierihatut, korkokengät ja käsiveskat saivat kyytiä pienten Elizabeth Taylorien ja Sophia Lorenien koristautuessa. Hypättiin ruutua, narua, tvistiä, iltaisin juostiin takaa-ajoleikkejä lamppujen kanssa. Sireenimajoihin ilmestyi milloin kotileikki, milloin kauppa tai kahvila. Aina löytyi kaveri, ketään ei jätetty yksin, eikä syrjitty. Autettiin, jos jollain oli hätä. Samanlaisen yhteisöllisyyden kokemuksen olen halunnut tuoda myös Lammastarhaan.

Marketta Hienonen
Päiväkodin johtaja

Marketan kuva
Lammas istuva

"Poikani oli päiväkoti Lammastarhassa 5 vuotta, ja olimme koko tuon ajan tyytyväisiä niin hoitoon, opetukseen kuin terveelliseen ja laadukkaaseen ruokaan. Teemapäivät, tapahtumat ja äitien- ja isänpäivän yhteiset aamupalat jäivät mieleen mukavina muistoina. Luotimme henkilökuntaan ja siihen, että lapsen on turvallista olla päiväkodissa."

Jouni Tuupainen
Jyväskylä 

Ryhmät

Päkäpää

Päkäpäät 

Päkäpäiden ryhmän muodostavat päiväkodin isoimmat lapset, eskarit ja viskarit. Riippuen kunkin toimintavuoden lasten ikäjakaumasta, esiopetusikäiset toimivat joko omana ryhmänään tai yhdistettynä esiopetusikäisten ja pikkueskareiden ryhmänä.

Villava

 

Villavat

Villavien ryhmässä on 3–4-vuotiaita lapsia. Toimimme paljon pienryhmissä, jotta kaikki saavat kehitystasoaan vastaavaa toimintaa ja leikkiseuraa. Toisinaan lapset saavat kuitenkin itse valita mieluisan leikkiporukan, jolloin eri-ikäiset lapset pääsevät toimimaan yhdessä.

Karitsa

Karitsat 

Päiväkotimme pienimmäiset ovat alle 3-vuotiaita Karitsoja. Pienten ryhmällä on päiväkodissamme käytössään kolme ryhmähuonettä ja tekemisessä tärkeää ovat hoiva, suloiset leikit sekä turvallinen liikkumisen harjoittelu.

Päiväkodin arvot

Jokainen ihminen on arvokas omana itsenään

Kaikilla meillä, niin lapsilla kuin aikuisilla, on lupa olla juuri sellaisia kuin olemme. Kohtelemme kaikkia ystävällisesti ja arvostavasti.

Toimimme yhdessä kaikkien parhaaksi

Haluamme luoda ympärillemme yhteisöllistä ja iloista ilmapiiriä, jossa lasten on hyvä kasvaa ja aikuisten työskennellä.

Leikki tuo iloa elämään – ja sille on aina tilaa

Leikillinen kulttuuri innostaa luovaan toimintaan ja omaan ajatteluun. Tarinat ja kertomukset virittävät lasten mielikuvituksen liikkeelle.

Nukkuvat lampaat

"Lammastarhassa jokainen – aikuinen ja lapsi – saa olla oma ainutlaatuinen itsensä. Meillä on välitön ja kotoisa tunnelma. Arvostan sitä, että työssä saa näkyä oma persoona ja kädenjälki ja koen, että ammattitaitoani ja osaamistani arvostetaan."

Katariina
Lammastarhan lastenhoitaja

Lammastarhan varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmat

Tutustu päiväkotimme varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmiin klikkaamalla allaolevia linkkejä.

Lammastarhan toimintasuunnitelma

Lammastarhan esiopetuksen oppilashuoltosuunnitelma

Valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma ja Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan varhaiskasvatuksen suunnitelmiin.

Jyväskylän varhaiskasvatussuunnitelma

Valtakunnallinen varhaiskasvatussuunnitelma

 

Yhteystiedot

Päiväkoti Lammastarha
Tellervonkatu 14–16
40200 Jyväskylä

Villavat 044 722 0455 
Karitsat 044 722 0454
Päkäpäät 050 352 3205

Päiväkodin sähköpostiosoite: paivakoti.lammastarha (ät) lammastarha.net

Henkilökunnan sähköpostiosoite:
henkilokunta (ät) lammastarha.net

Päivähoitomaksuasiat:
paivahoitomaksut (ät) lammastarha.net

 

Päiväkoti Lammastarha - Logo valkoinen teksti

 Päiväkoti Lammastarha © 2020